Meteen naar de inhoud
Home » De verwarming werkt niet warm water wel?

De verwarming werkt niet warm water wel?

Als de verwarming niet werkt, maar het warme water wel, kan dit wijzen op een probleem met de verwarmingsinstallatie. Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om het probleem te verhelpen:

  1. Controleer de thermostaat om te zien of deze op de juiste temperatuur is ingesteld en of de batterijen nog goed zijn. Als de thermostaat niet goed werkt, kan dit ervoor zorgen dat de verwarming niet aangaat.
  2. Controleer de verwarmingsketel om te zien of er storingen zijn. Als de ketel niet goed werkt, kan dit ervoor zorgen dat de verwarming niet aangaat.
  3. Controleer de radiatoren om te zien of deze vrij zijn van obstakels en of de thermostaatknoppen op de juiste stand staan. Als de radiatoren geblokkeerd zijn of de thermostaatknoppen niet goed staan, kan dit ervoor zorgen dat de verwarming niet goed werkt.
  4. Controleer de cv-leidingen om te zien of er lekken zijn. Als er lekken zijn, kan dit ervoor zorgen dat de verwarming niet goed werkt.

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd en het probleem nog steeds niet is opgelost, is het aan te raden om een professionele installateur in te schakelen om het probleem verder te onderzoeken. Het is belangrijk om problemen met de verwarming zo snel mogelijk op te lossen om te voorkomen dat ze erger worden en om ervoor te zorgen dat je huis comfortabel en veilig blijft.