Meteen naar de inhoud
Home » Hoe heet de kabouter van La Chouffe?

Hoe heet de kabouter van La Chouffe?

Hoe heet de kabouter van La Chouffe?

De kabouter van La Chouffe is een fictief personage dat wordt gebruikt als het mascotte van de brouwerij Brasserie d’Achouffe. De brouwerij is gevestigd in de Belgische Ardennen en maakt een populaire blonde bier genaamd La Chouffe. De kabouter wordt vaak afgebeeld op het etiket van La Chouffe-bier en wordt beschouwd als het symbolische gezicht van de brouwerij.

Er is geen officiële naam voor de kabouter van La Chouffe. Hij is gewoon bekend als de “kabouter” of “de kabouter van La Chouffe”. In de marketingmaterialen van de brouwerij wordt hij soms ook wel “de legendarische kabouter” genoemd, vanwege zijn rol als het bekende symbool van La Chouffe-bier.

De kabouter van La Chouffe is een kleine, baardige man met puntige oren en een rode muts op zijn hoofd. Hij is vaak afgebeeld met een grote, vriendelijke glimlach en een biertje in zijn hand. Hij staat symbool voor de vriendelijke en toegankelijke sfeer die de brouwerij wil uitstralen.

Waar wordt La Chouffe gebrouwen?

La Chouffe is een bier dat wordt gebrouwen door Brasserie d’Achouffe, een brouwerij gevestigd in de Belgische Ardennen. De brouwerij is opgericht in 1982 door twee broers, Pierre Gobron en Chris Gobron. La Chouffe is een van de vele bieren die door de brouwerij worden geproduceerd, en het is een van de populairste bieren van het bedrijf.

Brasserie d’Achouffe is gevestigd in het dorpje Achouffe, in de provincie Luxembourg in de Belgische Ardennen. De brouwerij ligt in de buurt van de stad Houffalize, op ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Luik. De brouwerij is gemakkelijk te bereiken via de snelweg E25.

La Chouffe is een blonde bier met een alcoholpercentage van 8%. Het bier wordt gebrouwen volgens een traditioneel recept en wordt gefermenteerd met speciale gisten om een unieke smaak te creëren. Het bier wordt gekenmerkt door zijn fruitige smaak en zijn frisse, bloemige aroma. Het wordt vaak geserveerd met een stukje citroen of limoen om de smaak te versterken.

Hoeveel calorieën La Chouffe?

Volgens de website van Brasserie d’Achouffe bevat een glas La Chouffe (33 cl) ongeveer 180 calorieën. Dit is ongeveer hetzelfde als een kleine appel of een banaan. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit een gemiddelde waarde is en dat de exacte hoeveelheid calorieën kan variëren afhankelijk van de specifieke batch bier waarvan het glas is gevuld.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat alcohol calorieën bevat. Een glas La Chouffe bevat ongeveer 8% alcohol, wat betekent dat het ongeveer 24 calorieën van alcohol bevat. Dit betekent dat het totale aantal calorieën in een glas La Chouffe ongeveer 204 calorieën is, afhankelijk van de specifieke batch waaruit het glas is gevuld.