Meteen naar de inhoud
Home » Hoe krijg je medewerkers in beweging?

Hoe krijg je medewerkers in beweging?

Er zijn diverse manieren om medewerkers te motiveren om aan de slag te gaan met sporten en bewegen. Hieronder geef ik een aantal tips om medewerkers te stimuleren om actiever te worden:

  1. Zorg voor voldoende mogelijkheden om te bewegen op het werk. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van een sportschoolabonnement of het organiseren van beweegactiviteiten op de werkvloer, zoals een wandelgroep of een yoga-uurtje.
  2. Maak gebruik van sociale steun. Door medewerkers in groepen te laten sporten of bewegen, kunnen ze elkaar motiveren en aanmoedigen. Zo kunnen ze samen hun doelen behalen en blijven ze gemotiveerd.
  3. Geef medewerkers de ruimte om te bewegen. Zorg ervoor dat medewerkers voldoende pauzes krijgen en stimuleer ze om deze tijd actief te gebruiken, bijvoorbeeld door te gaan wandelen of te fietsen.
  4. Maak beweging deel van de bedrijfscultuur. Door actief bewegen te integreren in de dagelijkse werkzaamheden, wordt het makkelijker voor medewerkers om dit op te pakken. Bijvoorbeeld door een beweegpauze in te lassen tijdens vergaderingen of door een beweegstation te creëren op de werkvloer.
  5. Geef medewerkers de mogelijkheid om zelf te kiezen hoe ze willen bewegen. Door te kiezen voor een divers aanbod aan beweegactiviteiten, zullen medewerkers makkelijker iets vinden wat bij hun interesses en voorkeuren past. Zo blijven ze gemotiveerd om te blijven bewegen.
  6. Geef medewerkers de juiste tools en middelen om te bewegen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van sportkleding of het verstrekken van fietsen of fitnessapparatuur.
  7. Geef medewerkers de mogelijkheid om hun beweegdoelen te delen en te volgen. Door het bijhouden van beweegdoelen en -activiteiten, kunnen medewerkers hun vorderingen bijhouden en hun motivatie behouden om te blijven bewegen.

Door op deze manier te werken aan een actievere levensstijl van medewerkers, kan een bedrijf niet alleen bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van medewerkers, maar ook aan het verminderen van ziekteverzuim en het verhogen van de productiviteit.