Meteen naar de inhoud
Home » Hoe lang duurt indexeren Google?

Hoe lang duurt indexeren Google?

Hoe lang duurt indexeren Google?

Het duurt meestal enkele dagen tot enkele weken voordat Google een nieuwe of bijgewerkte website indexeert. Het precieze tijdsbestek kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van de website, de hoeveelheid concurrentie voor bepaalde zoekwoorden en de algehele gezondheid van de website.

Er zijn enkele dingen die u kunt doen om de indexering van uw website te bevorderen:

  • Zorg ervoor dat uw website technisch in orde is en voldoet aan de richtlijnen van Google voor webmasters.
  • Maak gebruik van het Google Search Console-hulpprogramma om Google te laten weten dat uw website bestaat en om eventuele problemen te melden die Google kan hebben tijdens het indexeren van uw website.
  • Maak gebruik van interne links om te helpen bij het navigeren op uw website en om Google te laten zien hoe uw pagina’s met elkaar verbonden zijn.
  • Zorg ervoor dat uw website voldoet aan de laatste richtlijnen voor mobielvriendelijkheid, aangezien dit steeds belangrijker wordt voor de ranking van uw website in Google.

Houd er rekening mee dat het indexeren van uw website niet hetzelfde is als het bepalen van de ranking van uw website voor bepaalde zoekwoorden. Zelfs als uw website is geïndexeerd, kan het nog steeds enige tijd duren voordat uw website hoog in de zoekresultaten verschijnt. Afhankelijk van de KD (keyword difficulty) zal uw website gaan ranken voor bepaalde zoekwoorden. Om dit proces te versnellen, kunt u uw website indienen bij Google Search Console. Let op: U kunt maximaal 10 pagina’s per dag handmatig laten indexeren. Wanneer u een webpagina handmatig indexeert kan deze de volgende dag al zichtbaar zijn in de SERP (search engine results page).

Het is ook aan te raden om alle webpagina’s automatisch toe te voegen in de sitemap. Zorg ervoor dat de sitemap is opgenomen in uw robots.txt bestand. Dit zorgt ervoor dat de spider van Google uw sitemap goed kan crawlen.

hoe wordt mijn website gevonden op Google?

Er zijn verschillende manieren waarop uw website gevonden kan worden op Google:

  1. Door te zoeken op specifieke zoekwoorden of zoektermen die op uw website voorkomen. Als u bijvoorbeeld een webshop heeft voor sportkleding en u heeft een blogpost geschreven over hardloopkleding, kan iemand uw website vinden door op zoek te gaan naar “hardloopkleding” in Google.
  2. Door te zoeken naar uw bedrijfsnaam of merknaam. Als uw bedrijf al bekend is en mensen op zoek zijn naar uw merknaam, kan uw website hoog in de zoekresultaten van Google verschijnen.
  3. Door te klikken op een link naar uw website op een andere website. Als andere websites naar uw website linken, kan dit helpen om uw website hoog in de zoekresultaten van Google te laten verschijnen.
  4. Door gebruik te maken van Google Maps of Google My Business. Als u een lokaal bedrijf heeft, kan het helpen om een vermelding op Google Maps te hebben, zodat mensen uw bedrijf kunnen vinden als ze op zoek zijn naar lokale producten of diensten.

Om ervoor te zorgen dat uw website goed gevonden wordt op Google, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website technisch in orde is en voldoet aan de richtlijnen van Google voor webmasters. Het is ook belangrijk om relevante en kwalitatief hoogwaardige content op uw website te hebben die aansluit bij wat mensen zoeken. Het kan ook helpen om gebruik te maken van zoekwoordenonderzoek om te bepalen welke zoekwoorden of zoektermen uw doelgroep gebruikt en om ervoor te zorgen dat deze zoekwoorden op uw website voorkomen.