Meteen naar de inhoud
Home » Hoe maak je chocoladepasta?

Hoe maak je chocoladepasta?

Hoe wordt chocoladepasta gemaakt?

Chocoladepasta is een heerlijke en veelzijdige versiering voor allerlei baksels, van cupcakes tot taarten en koekjes. Ook is chocoladepasta erg lekker voor op de boterham. Gelukkig is het ook heel eenvoudig om zelf te maken! Je hebt slechts een paar eenvoudige ingrediënten nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt, en het duurt slechts een paar minuten om alles te mengen.

Hier is het recept voor een eenvoudige chocoladepasta:

Ingrediënten:

 • 1 kopje poedersuiker
 • 1/2 kopje cacaopoeder
 • 2-3 eetlepels melk
 • 1 eetlepel boter, op kamertemperatuur
 • 1 theelepel vanille-extract

Instructies:

 1. Doe de poedersuiker en cacaopoeder in een kom en meng ze goed.
 2. Voeg 2 eetlepels melk, de boter en het vanille-extract toe. Meng alles tot een gladde pasta.
 3. Als de pasta te dik is, voeg dan nog een eetlepel melk toe totdat je de gewenste consistentie hebt.
 4. Gebruik de chocoladepasta om te versieren of te vullen in je favoriete baksels. Bewaar de pasta in de koelkast tot gebruik.

En dat is alles! Met dit eenvoudige recept kun je snel en gemakkelijk je eigen chocoladepasta maken, zodat je allerlei lekkere baksels kunt versieren. Probeer het uit en laat je creativiteit de vrije loop!

Hoeveel calorieën zitten er in een boterham met chocoladepasta?

Als je een boterham met een laagje chocoladepasta maakt op twee plakjes volkorenbrood, kan dit ongeveer 150-200 calorieën bevatten, afhankelijk van de hoeveelheid chocoladepasta die je gebruikt. Als je echter meer chocoladepasta of andere calorieënrijke toppings toevoegt, kan het aantal calorieën oplopen.

Welke chocoladepasta is gezond?

Er zijn verschillende manieren waarop je de gezondheid van chocoladepasta kunt overwegen. Als je naar de voedingswaarde kijkt, kan chocoladepasta relatief hoog zijn in calorieën en suiker, dus het is belangrijk om het met mate te eten als onderdeel van een gezonde en gebalanceerde voeding.

Er zijn echter ook chocoladepasta-opties die gezonder kunnen zijn dan anderen, afhankelijk van de ingredienten die worden gebruikt. Sommige gezonde opties kunnen zijn:

 • Chocoladepasta gemaakt met pure chocolade in plaats van cacaopoeder. Pure chocolade kan meer voedingswaarde bevatten, zoals antioxidanten en mineralen.
 • Chocoladepasta gemaakt met honing in plaats van suiker. Honing is een natuurlijk zoetmiddel en kan soms minder calorieën bevatten dan suiker, afhankelijk van hoeveel je gebruikt.
 • Chocoladepasta met noten, zoals amandelen of hazelnoten. Deze kunnen een bron zijn van gezonde vetten en proteïnen.

Het is altijd belangrijk om de ingredientenlijst te lezen als je chocoladepasta koopt of maakt, zodat je weet wat erin zit en hoe gezond het is.