Meteen naar de inhoud
Home » Hoe weet je welke maat zonnebril?

Hoe weet je welke maat zonnebril?

Welke maat zonnebril heb ik?

Er zijn een aantal manieren waarop je kunt bepalen welke maat zonnebril je nodig hebt:

 1. Meet de breedte van je gezicht: Gebruik een liniaal of een meetlint om de breedte van je gezicht te meten, van het ene oorschelp tot het andere. Dit kan helpen om te bepalen welke maat zonnebril het beste bij je gezicht past.
 2. Kijk naar de maatvoering op de zonnebril: Sommige zonnebrillen hebben een maatvoering op de brug of op de zijkant van de pootjes. Deze maatvoering kan bijvoorbeeld “52-18-140” zijn, wat betekent dat de breedte van de glazen 52 millimeter is, de breedte van de brug 18 millimeter is en de lengte van de pootjes 140 millimeter is.
 3. Probeer verschillende maten uit: Als je twijfelt over welke maat zonnebril het beste bij je past, kun je verschillende maten uitproberen en kijken welke het beste bij je gezicht past. Kijk of de glazen voldoende dekking bieden en of de pootjes comfortabel zitten.
 4. Vraag advies aan een verkoper: Als je het moeilijk vindt om de juiste maat te bepalen, kun je ook advies vragen aan een verkoper bij een winkel of optiekbedrijf. Zij kunnen je helpen om de juiste maat te bepalen en kunnen je eventueel ook passende modellen aanraden.

Houd er rekening mee dat de juiste maat zonnebril afhankelijk kan zijn van je persoonlijke voorkeuren en de grootte van je gezicht.

Welke zonnebril vorm hoofd?

Welke vorm zonnebril past bij mijn gezicht? Er zijn verschillende zonnebrillen die geschikt zijn voor verschillende vormen van het hoofd. Hieronder zijn enkele aanbevelingen voor welke zonnebril het beste bij welke vorm hoofd past:

 • Rond hoofd: Als je een rond hoofd hebt, kun je het beste een zonnebril kiezen met een rechthoekig of ovaal frame. Dit kan helpen om je gezicht langer te laten lijken en het ronde van je hoofd te camoufleren.
 • Lang hoofd: Als je een lang hoofd hebt, kun je het beste een zonnebril kiezen met een rond of vierkant frame. Dit kan helpen om de lengte van je gezicht te verminderen en het in evenwicht te brengen met de rest van je gezicht.
 • Vierkant hoofd: Als je een vierkant hoofd hebt, kun je het beste een zonnebril kiezen met ronde of ovaalvormige glazen. Dit kan helpen om de hoeken van je gezicht te verzachten en het in evenwicht te brengen met de rest van je gezicht.
 • Ovale gezichtsvorm: Als je een ovale gezichtsvorm hebt, kun je bijna elke zonnebril dragen. Dit komt omdat een ovale gezichtsvorm al in evenwicht is en geen speciale aanpassingen nodig heeft.

Welke kleur zonnebril glazen zijn het beste?

Er zijn verschillende kleuren zonnebrilglazen die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Hieronder zijn enkele aanbevelingen voor welke kleur zonnebrilglazen het beste zijn voor bepaalde situaties:

 • Grijze glazen: Grijze glazen zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een zonnebril met een natuurlijke kleurweergave. Ze verminderen de hoeveelheid licht die binnenkomt zonder de kleuren te vervormen, wat ze geschikt maakt voor dagelijks gebruik.
 • Bruine glazen: Bruine glazen zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een zonnebril die goed is voor het rijden. Ze helpen om contrast te verhogen en maken het makkelijker om bewegende objecten te volgen.
 • Groene glazen: Groene glazen zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een zonnebril voor algemeen gebruik. Ze verminderen de hoeveelheid licht die binnenkomt zonder de kleuren te vervormen, wat ze geschikt maakt voor dagelijks gebruik.
 • Gele glazen: Gele glazen zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een zonnebril voor het rijden bij slecht weer. Ze verhogen het contrast en maken het makkelijker om bewegende objecten te volgen.