Meteen naar de inhoud
Home » Hoe werkt een gps horloge?

Hoe werkt een gps horloge?

Hoe werkt een GPS horloge?

Een GPS-horloge is een draagbare, kleine elektronische gadget die wordt gebruikt om de locatie en beweging van een persoon of voertuig te volgen. Het werkt door middel van GPS (Global Positioning System), een wereldwijd satellietnavigatiesysteem dat door de Amerikaanse overheid wordt beheerd.

Hoe werkt een GPS-horloge?

 1. GPS-satellieten: GPS-horloges werken door te communiceren met GPS-satellieten die in een baan rond de aarde zijn geplaatst. Deze satellieten zenden constant radiosignalen uit die door GPS-ontvangers op aarde kunnen worden opgevangen.
 2. GPS-ontvanger: Een GPS-horloge heeft een kleine GPS-ontvanger die de radiosignalen van de satellieten opvangt. De ontvanger berekent vervolgens de afstand tot elke satelliet die het signaal heeft ontvangen, gebaseerd op hoe lang het signaal heeft geduurd voordat het op de ontvanger werd ontvangen.
 3. Locatiebepaling: Door de afstand tot drie of meer satellieten te bepalen, kan de GPS-ontvanger de exacte locatie van het horloge bepalen. Deze locatie wordt vervolgens weergegeven op het horloge of op een verbonden apparaat, zoals een smartphone of tablet.
 4. Bewegingstracking: Sommige GPS-horloges kunnen ook de beweging van de drager volgen, zoals de afstand die is afgelegd, de snelheid en het aantal verbrande calorieën. Dit gebeurt door middel van sensoren in het horloge, zoals een versnellingsmeter en een hartslagmeter.
 5. Extra functies: Naast het volgen van de locatie en beweging, bieden sommige GPS-horloges ook extra functies, zoals het weergeven van de tijd, het bijhouden van trainingen, het weergeven van meldingen van een verbonden smartphone en het geven van navigatie-instructies.

GPS horloge instellen

Om een GPS-horloge in te stellen, volg je de volgende stappen:

 1. Zorg ervoor dat het horloge is opgeladen en verbonden is met een WiFi-netwerk. Sommige horloges kunnen ook verbinding maken met een mobiel netwerk.
 2. Download en installeer de app die bij het horloge hoort op je smartphone of tablet. Dit is vaak de manier waarop je het horloge kunt instellen en configureren.
 3. Open de app en volg de instructies om het horloge te koppelen aan de app via Bluetooth. Dit kan verschillen per horloge, dus raadpleeg de handleiding van het horloge voor specifieke instructies.
 4. Volg de instructies in de app om het horloge te configureren, zoals het instellen van de tijd, het wijzigen van de instellingen voor trainingen en het instellen van meldingen.
 5. Als je het horloge wilt gebruiken om je locatie en beweging te volgen, zorg ervoor dat de GPS-functie is ingeschakeld. Dit kan worden gedaan in de instellingen van het horloge of in de app.
 6. Als je het horloge wilt gebruiken om navigatie-instructies te ontvangen, zorg ervoor dat deze functie is ingeschakeld en dat je de juiste kaarten hebt gedownload.

Houd er rekening mee dat de specifieke stappen voor het instellen van een GPS-horloge kunnen variëren afhankelijk van het merk en model van het horloge. Raadpleeg de handleiding van het horloge voor specifieke instructies en informatie.

GPS horloge kind met belfunctie

Een GPS horloge voor kinderen met een belfunctie kan een handig hulpmiddel zijn voor ouders die hun kinderen graag in de gaten houden tijdens het spelen buiten of tijdens andere activiteiten. De belfunctie kan worden gebruikt om contact te maken met het kind als het zich op een afstand bevindt, bijvoorbeeld als het tijd is om naar huis te gaan of als er iets anders aandacht nodig heeft. Let op: voor een GPS horloge met belfunctie is een simkaart met beltegoed nodig.

Er zijn verschillende GPS horloges op de markt voor kinderen met een belfunctie, elk met hun eigen specifieke kenmerken en mogelijkheden. Sommige horloges bieden bijvoorbeeld alleen GPS-tracking, terwijl andere ook beschikken over functies zoals een stappenteller, een stopwatch en een kalender.

Een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een GPS horloge voor kinderen is de levensduur van de batterij. Sommige horloges hebben een langere batterijduur dan andere, wat kan betekenen dat het horloge minder vaak hoeft te worden opgeladen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het horloge gemakkelijk te gebruiken is voor het kind, zodat het horloge niet alleen nuttig is, maar ook leuk om te dragen.

Veiligheid is natuurlijk ook een belangrijk aspect bij het gebruik van een GPS horloge voor kinderen. Sommige horloges bieden bijvoorbeeld een SOS-knop, waarmee het kind hulp kan vragen als het zich in een noodsituatie bevindt. Andere horloges kunnen worden ingesteld om een melding te sturen naar de ouders als het kind een bepaalde geofence verlaat, wat kan helpen om te voorkomen dat het kind onbedoeld verdwaalt.

In samenvatting kan een GPS horloge voor kinderen met een belfunctie een handig hulpmiddel zijn voor ouders om hun kinderen te volgen en contact te maken met hen als ze zich op een afstand bevinden. Er zijn verschillende opties op de markt met verschillende functies en levensduur van de batterij, dus het is belangrijk om de tijd te nemen om te kiezen welk horloge het beste bij de behoeften van het kind past.

GPS horloge voor senioren

Een GPS horloge kan handig zijn voor senioren om verschillende redenen. Ten eerste kan het horloge helpen om hun locatie te bepalen als ze verdwalen of hun weg kwijtraken, wat vooral belangrijk kan zijn als ze een beperkte mobiliteit hebben of problemen hebben met het onthouden van routes. Door het horloge te gebruiken, kunnen ze hun positie gemakkelijk delen met familieleden of andere zorgverleners, zodat ze snel hulp kunnen krijgen als dat nodig is.

Daarnaast kan een GPS horloge ook helpen om senioren actiever te houden. Sommige horloges hebben bijvoorbeeld een stappenteller en andere gezondheids- en fitnessfuncties, wat kan helpen om senioren te motiveren om meer te bewegen en hun conditie te behouden. Dit kan bijdragen aan een betere gezondheid en een hogere kwaliteit van leven.

Tenslotte kan een GPS horloge ook handig zijn voor senioren omdat het hen kan helpen om verbonden te blijven met familie en vrienden. Veel horloges bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om berichten te sturen en te ontvangen, wat kan helpen om sociale contacten te behouden, zelfs als het moeilijk is om fysiek samen te komen.