Meteen naar de inhoud
Home » Hoe werkt een sauna met stenen? 

Hoe werkt een sauna met stenen? 

Hoe werkt een sauna met stenen

Een sauna met stenen is een populaire manier om te ontspannen en te genieten van de gezondheidsvoordelen van sauna’s. In dit blog gaan we verder in op hoe een sauna met stenen werkt en wat de voordelen zijn van deze vorm van sauna.

Wat is een sauna met stenen?

Een sauna met stenen is een soort sauna die gebruikmaakt van hete stenen om de lucht in de sauna op te warmen. Deze stenen zijn gemaakt van vulkanische rotsen of basalt, en worden in een houtgestookte of elektrische oven verwarmd tot hoge temperaturen. De stenen worden vervolgens op een speciaal platform gelegd, waar ze de lucht opwarmen tot een temperatuur van 50 tot 100 graden Celsius.

Hoe werkt een sauna met stenen?

Een sauna met stenen werkt op de volgende manier:

  1. De stenen worden verwarmd in een houtgestookte of elektrische oven tot hoge temperaturen.
  2. De verwarmde stenen worden op een speciaal platform gelegd, waar ze de lucht opwarmen tot een temperatuur van 50 tot 100 graden Celsius.
  3. De luchtvochtigheid in de sauna kan worden aangepast door water op de stenen te gieten, wat leidt tot de vorming van stoom.
  4. De gebruiker kan de sauna binnenkomen en genieten van de warme, vochtige lucht.

Voordelen van een sauna met stenen

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een sauna met stenen:

  • Ontspannend: De warme, vochtige lucht in de sauna kan helpen om spieren te ontspannen en stress te verminderen.
  • Gezondheidsvoordelen: Sauna’s worden geassocieerd met een aantal gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van hart- en vaatziekten, het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van vermoeidheid.
  • Duurzaam: Sauna’s met stenen zijn duurzamer dan sauna’s met elektrische verwarming, omdat ze gebruikmaken van natuurlijke materialen en geen elektriciteit nodig hebben om te werken.
  • Aanpasbaar: De luchtvochtigheid in de sauna kan worden aangepast door water op de stenen te gieten, wat leidt tot de vorming van stoom. Dit maakt de sauna met stenen aanpasbaar aan de voorkeuren van de gebruiker.