Meteen naar de inhoud
Home » Hoeveel officiële talen heeft Zuid Afrika?

Hoeveel officiële talen heeft Zuid Afrika?

Welke taal spreken ze in Zuid Afrika?

In Zuid-Afrika spreken ze voornamelijk Afrikaans en Engels. Afrikaans is een West-Germaanse taal die ontstaan is uit het Nederlands en die gesproken wordt door ongeveer 60% van de bevolking. Engels wordt door ongeveer 10% van de bevolking als moedertaal gesproken en wordt door bijna iedereen in het land als tweede taal gesproken.

Daarnaast zijn er nog tal van andere talen die in Zuid-Afrika gesproken worden, waaronder Xhosa, Zulu, Sotho en Tswana. Deze talen behoren tot de Bantoetalen en worden door ongeveer 80% van de bevolking als tweede taal gesproken.

In totaal zijn er in Zuid-Afrika ongeveer 11 officiële talen, waaronder Afrikaans, Engels, Xhosa, Zulu, Sotho, Tswana, Venda, Tsonga, Swazi, Ndebele en Khoekhoe. Dit komt voort uit het feit dat Zuid-Afrika een land is met een grote culturele en taalkundige diversiteit, waardoor er veel verschillende talen worden gesproken.

Waarom spreken ze Nederlands in Zuid Afrika?

Nederlands wordt niet meer als officiële taal gesproken in Zuid-Afrika. Het Nederlands is echter wel de basis geweest van de taal die nu bekendstaat als Afrikaans. Afrikaans is ontstaan uit het Nederlands en heeft veel woorden en grammaticale structuren gemeen met het Nederlands. Dit komt omdat het Nederlands in de 17e en 18e eeuw door Nederlandse kolonisten naar Zuid-Afrika is gebracht, en de taal vervolgens door de lokale bevolking is opgepikt en verder is ontwikkeld.

Het Afrikaans dat tegenwoordig in Zuid-Afrika gesproken wordt, is dus een aangepaste versie van het Nederlands die is aangepast aan de lokale omstandigheden en die beïnvloed is door andere talen die in Zuid-Afrika gesproken worden. Hoewel het Afrikaans veel gemeen heeft met het Nederlands, is het toch een aparte taal die zijn eigen kenmerken en eigenheid heeft.