Meteen naar de inhoud
Home » Hoeveel verbruikt een gashaard?

Hoeveel verbruikt een gashaard?

Een gashaard kan erg efficiënt zijn als het gaat om het verwarmen van een ruimte. Maar hoeveel gas verbruikt zo’n haard eigenlijk?

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op het gasverbruik van een gashaard. Zo kan het type haard en de grootte van de ruimte waarin de haard is geplaatst van invloed zijn. Daarnaast speelt ook de manier waarop de haard wordt gebruikt een rol.

In het algemeen verbruikt een gashaard ongeveer 1 kuub gas per uur. Dit is afhankelijk van de grootte van de haard en de warmte die hij produceert. Een haard van gemiddelde grootte die op volle kracht brandt, verbruikt dus ongeveer 1 kuub gas per uur. Dit komt neer op ongeveer 29,3 m³ gas per dag.

Het gasverbruik kan echter ook lager zijn, afhankelijk van hoe vaak en hoe lang de haard wordt gebruikt. Als de haard bijvoorbeeld alleen ’s avonds voor een paar uur wordt aangezet, kan het verbruik lager liggen. Het is daarom belangrijk om de haard zorgvuldig te gebruiken om het gasverbruik zo laag mogelijk te houden.

Om het gasverbruik nog verder te verlagen, kun je ook overwegen om een zuinige gashaard aan te schaffen. Zo’n haard is speciaal ontworpen om zo efficiënt mogelijk te zijn en verbruikt dus minder gas dan een standaard haard.

In het algemeen is het gasverbruik van een gashaard dus afhankelijk van een aantal factoren. Door de haard zorgvuldig te gebruiken en eventueel over te stappen op een zuinige haard, kun je het verbruik van gas echter aanzienlijk verlagen.