Meteen naar de inhoud
Home » Waar gaat Despacito over? 

Waar gaat Despacito over? 

Despacito is een populaire Spaanstalige zomerhit uit 2017 van de Puerto Ricaanse zanger Luis Fonsi en de Puerto Ricaanse rapper Daddy Yankee. Het nummer werd een enorme hit wereldwijd en bereikte de top van de hitlijsten in meer dan 50 landen. Despacito betekent “langzaam” in het Spaans en het nummer gaat over het langzaam en sensueel dansen met iemand die je leuk vindt.

In het nummer vertelt Fonsi over hoe hij op een nacht in een club iemand ontmoet die hij leuk vindt en hoe ze samen langzaam gaan dansen. Hij probeert haar te verleiden door te suggereren dat ze samen de nacht doorbrengen en langzaam de liefde bedrijven. De teksten van het nummer zijn vrij expliciet en beschrijven hoe Fonsi en zijn partner elkaar aanraken en opwinden met hun dans.

Despacito werd ook populair dankzij zijn catchy melodie en de opzwepende Spaanse reggaeton-beats. De combinatie van Fonsi’s zachte, romantische zang en Daddy Yankee’s snelle, pittige rap maakte het nummer tot een hit. Bovendien werd het nummer ook gekenmerkt door Fonsi’s gebruik van Spaanse slagwerkinstrumenten, zoals conga’s en bongo’s, wat bijdroeg aan de opzwepende sfeer van het nummer.

Despacito was ook de eerste Spaanstalige hit die ooit de top van de Billboard Hot 100-hitlijst bereikte en bleef daar 16 weken staan. Het nummer werd ook een enorme hit op streamingplatforms en werd al snel het meest gestreamde nummer ooit op Spotify. Het nummer werd ook bekroond met talloze prijzen, waaronder vier Latin Grammy Awards en twee Billboard Music Awards.