Meteen naar de inhoud
Home » Waar is mango goed voor?

Waar is mango goed voor?

Mango’s zijn heerlijke, sappige vruchten die afkomstig zijn uit de tropen. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen en hebben verschillende gezondheidsvoordelen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de gezondheidsvoordelen van mango’s en hoe je ze kunt toevoegen aan je dieet.

Voedingswaarde van mango’s

Mango’s zijn rijk aan vitamine C, vitamine A en foliumzuur. Ze bevatten ook kleine hoeveelheden van andere vitamines en mineralen, zoals vitamine E, kalium en calcium. Een portie van ongeveer 200 gram mango bevat ongeveer 100 calorieën en 23 gram koolhydraten. Mango’s zijn ook een goede bron van vezels, met ongeveer 3 gram vezels per portie.

Gezondheidsvoordelen van mango’s

 1. Verbetering van de spijsvertering: Mango’s bevatten vezels die helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van constipatie. De vezels kunnen ook helpen bij het verminderen van het cholesterolgehalte in het bloed.
 2. Versterking van het immuunsysteem: Mango’s zijn een goede bron van vitamine C, wat helpt bij het versterken van het immuunsysteem. Vitamine C helpt bij het bestrijden van vrije radicalen en kan daardoor het risico op bepaalde ziekten verminderen.
 3. Verbetering van de huid: Mango’s bevatten vitamine A, wat goed is voor de huid. Het kan helpen bij het verminderen van acne en het verbeteren van de huidtextuur.
 4. Vermindering van het risico op hart- en vaatziekten: Mango’s bevatten kalium, wat kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.
 5. Vermindering van het risico op bepaalde kankers: Sommige studies suggereren dat het eten van mango’s het risico op bepaalde vormen van kanker, zoals borstkanker en darmkanker, kan verminderen. Dit komt mogelijk door de aanwezigheid van antioxidanten in mango’s.

Hoe mango’s toevoegen aan je dieet?

Mango’s kunnen een lekkere en gezonde toevoeging zijn aan je dieet. Hier zijn enkele manieren waarop je mango’s kunt toevoegen aan je dagelijkse voeding:

 1. Snijd een rijpe mango in kleine stukjes en voeg deze toe aan je ontbijtgranen, yoghurt of smoothie.
 2. Maak een salade met mango, sla, kip en andere groenten naar keuze.
 3. Voeg mango toe aan een fruitsalade met andere favoriete fruitsoorten.
 4. Maak een mango-smoothie door mango, yoghurt en een handvol ijsblokjes in de blender te mengen.
 5. Gebruik mango als garnering voor gegrilde kip of vis.
 6. Maak een mango-salsa door mango te mengen met rode ui, jalapeno-peper, limoensap en koriander. Dit is een lekkere dip voor bijvoorbeeld tortillachips of als topping voor gegrilde vis of kip.

Mango’s bevatten veel vitamine C, vitamine A en kalium, dus het is een gezonde keuze om ze op te nemen in je dagelijkse voeding. Let wel op dat je niet te veel mango’s eet, omdat ze ook relatief veel suiker bevatten. Probeer een gezonde balans te behouden door een verscheidenheid aan fruitsoorten te eten.