Meteen naar de inhoud
Home » Wat doet een mechanical engineer?

Wat doet een mechanical engineer?

Een mechanical engineer is een professioneel die zich bezighoudt met het ontwerpen, ontwikkelen en testen van mechanische systemen, componenten en producten. Ze werken aan een breed scala aan projecten, van medische apparatuur tot aan auto’s en vliegtuigen.

Wat doet een mechanical engineer precies?

Een mechanical engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen van mechanische systemen en componenten die aan specifieke eisen voldoen. Dit kan bijvoorbeeld het ontwerpen van een nieuw type motor zijn, of het ontwerpen van een nieuw productieproces. Ze gebruiken software en handmatige tekentechnieken om hun ontwerpen te maken en te testen.

Daarnaast zijn mechanical engineers ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van prototypes van hun ontwerpen, om te zien of ze werken zoals verwacht. Ze kunnen ook testen uitvoeren om te zien hoe hun ontwerpen presteren onder specifieke omstandigheden, zoals hoge temperaturen of hoge druk.

Een mechanical engineer kan ook betrokken zijn bij het beheren van projecten, het aansturen van medewerkers en het werken met leveranciers om ervoor te zorgen dat projecten op tijd en binnen budget worden afgerond.

Waar werken mechanical engineers?

Mechanical engineers kunnen werken in een breed scala aan industrieën, zoals de automotive-industrie, de lucht- en ruimtevaartindustrie, de energie-industrie en de medische technologie-industrie. Ze kunnen werken voor grote internationale bedrijven of voor kleinere, lokale bedrijven. Sommige mechanical engineers werken ook voor overheid en non-profitorganisaties.

Wat zijn de vereisten om mechanical engineer te worden?

Om mechanical engineer te worden, is een bachelor- of masterdiploma in mechanical engineering vereist. Dit kan worden verkregen door een opleiding te volgen aan een universiteit of hogeschool die dit programma aanbiedt. Sommige mechanical engineers kiezen ervoor om na hun bachelor- of masterdiploma nog verder te studeren en een doctoraat te behalen.

Daarnaast zijn sommige staten in de Verenigde Staten vereist dat mechanical engineers een vergunning hebben om te mogen werken. Dit vereist meestal het afleggen van een examen en het behalen van bepaalde ervaringseisen.

Wat zijn de vaardigheden die mechanical engineers moeten hebben?

Om mechanical engineer te worden, is het belangrijk om een aantal specifieke vaardigheden te bezitten. Dit omvat:

  • Analytisch denkvermogen: mechanical engineers moeten in staat zijn om complexe problemen op te lossen door middel van logisch denken en het gebruik van wiskundige modellen.
  • Creativiteit: mechanical engineers moeten in staat zijn om out-of-the-box te denken en nieuwe oplossingen te bedenken voor problemen waarmee ze te maken krijgen.
  • Communicatievaardigheden: mechanical engineers moeten in staat zijn om duidelijk te communiceren met andere leden van het projectteam, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Technische vaardigheden: mechanical engineers moeten vertrouwd zijn met verschillende softwareprogramma’s en tekentechnieken, en moeten in staat zijn om prototypes te maken en te testen.
  • Samenwerkingsvaardigheden: mechanical engineers moeten in staat zijn om samen te werken met andere leden van het projectteam, en ook om te werken met leveranciers en klanten.

Wat is het salaris van een mechanical engineer?

Het salaris van een mechanical engineer hangt af van verschillende factoren, zoals het niveau van opleiding, de ervaring en de locatie waar ze werken. Volgens gegevens van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) was het gemiddelde salaris voor mechanical engineers in 2020 $92.800 per jaar. Dit kan echter variëren van minder dan $58.480 per jaar tot meer dan $146.980 per jaar, afhankelijk van de bovengenoemde factoren.

Conclusie

Een mechanical engineer is dus een professioneel die zich bezighoudt met het ontwerpen, ontwikkelen en testen van mechanische systemen, componenten en producten. Ze werken aan een breed scala aan projecten, van medische apparatuur tot aan auto’s en vliegtuigen, en kunnen werken in verschillende industrieën. Om mechanical engineer te worden, is een bachelor- of masterdiploma in mechanical engineering vereist, en sommige staten vereisen ook een vergunning. Mechanical engineers hebben vaardigheden zoals analytisch denkvermogen, creativiteit, communicatievaardigheden, technische vaardigheden en samenwerkingsvaardigheden nodig om succesvol te zijn in hun werk. Het salaris van een mechanical engineer kan variëren, maar het gemiddelde salaris was in 2020 $92.800 per jaar volgens het BLS. Als je geïnteresseerd bent in het werken als mechanical engineer, is het belangrijk om deze vaardigheden te ontwikkelen en de juiste opleiding te volgen om je carrièrekansen te vergroten.