Meteen naar de inhoud
Home » Wat dragen de Ieren als corsage op Saint Patrick’s Day? 

Wat dragen de Ieren als corsage op Saint Patrick’s Day? 

Op Saint Patrick’s Day, 17 maart, dragen de Ieren vaak groen als een manier om hun nationale trots te tonen. Dit kan in de vorm zijn van een groene corsage, of een lapje groen op de kleding. Het dragen van groen op Saint Patrick’s Day is een gebruikelijke traditie die teruggaat tot de 17e eeuw, toen het werd geassocieerd met de Ierse onafhankelijkheidsbeweging.

Het dragen van groen is niet alleen populair onder de Ierse bevolking, maar ook onder mensen over de hele wereld die de feestdag willen vieren. Saint Patrick’s Day is niet alleen een dag om het Ierse erfgoed te eren, maar ook om vrolijkheid en vriendschap te vieren.

Naast het dragen van groen, zijn er ook andere accessoires die mensen op Saint Patrick’s Day dragen. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een Ierse vlag, of een kleine shamrock (een klavertje vier), het nationale symbool van Ierland. Sommigen dragen ook sieraden zoals armbanden of oorbellen in de vorm van een shamrock.

Verder is het op Saint Patrick’s Day ook gebruikelijk om groene kleuren te gebruiken in de versiering. Dit kan gedaan worden met behulp van slingers, ballonnen en andere feestdecoraties in groene kleuren. Ook worden er vaak groene drankjes en gerechten geserveerd, zoals bier met groene suiker of groene cupcakes.

In samenvatting dragen de Ieren op Saint Patrick’s Day vaak groen, of hebben ze groene accessoires bij zich, als een manier om hun nationale trots te tonen en de feestdag te vieren. Dit kan in de vorm zijn van een corsage, lapje groen, sieraden of andere accessoires. Bovendien worden er vaak groene kleuren gebruikt in de versiering en worden er groene gerechten en drankjes geserveerd. Saint Patrick’s Day is een vrolijke feestdag die wordt gevierd door mensen over de hele wereld om het Ierse erfgoed te eren.