Meteen naar de inhoud
Home » Wat is Dorn therapie?

Wat is Dorn therapie?

Dorn therapie is een manuele behandelingsmethode die is ontwikkeld door Dieter Dorn. Deze behandeling richt zich op het herstellen van de juiste stand van de wervels in het rug- en bekkengebied. Dit kan helpen bij het verminderen van rug- en nekklachten, hoofdpijn en andere problemen met de wervelkolom.

De basis van de Dorn therapie is het zogenaamde “zelfcorrigerende mechanisme” van het menselijk lichaam. Dit houdt in dat het lichaam zelf in staat is om kleine veranderingen in de wervelstand te corrigeren door middel van beweging en druk. Tijdens een Dorn behandeling maakt de therapeut gebruik van deze eigenschap van het lichaam om de wervels op de juiste plaats te brengen.

Een Dorn behandeling begint met een grondige anamnese, waarbij de therapeut informatie verzamelt over de gezondheidstoestand van de patiënt en de klachten die deze ervaart. Vervolgens maakt de therapeut gebruik van een aantal handgrepen om de wervels op hun juiste plaats te zetten. Dit gebeurt met behulp van zachte druk en bewegingen die door de patiënt worden uitgevoerd.

De Dorn therapie is een effectieve behandelmethode voor het verminderen van rug- en nekklachten, hoofdpijn en andere problemen met de wervelkolom. Het is een zachte en natuurlijke behandeling die geen bijwerkingen heeft en die patiënten kan helpen om pijn te verminderen en hun bewegingsvrijheid te verbeteren. Als u last heeft van rug- of nekklachten, is het zeker de moeite waard om deze behandelmethode eens te overwegen.