Meteen naar de inhoud
Home » Wat is een corporate recruiter?

Wat is een corporate recruiter?

Een corporate recruiter is een professioneel die verantwoordelijk is voor het werven van nieuwe medewerkers voor een bedrijf of organisatie. Ze spelen een cruciale rol in het proces van menselijke hulpbronnen, omdat ze helpen bij het vinden van gekwalificeerde kandidaten voor openstaande vacatures binnen het bedrijf.

De taak van een corporate recruiter kan variëren afhankelijk van de grootte en het type bedrijf waarvoor ze werken. Sommige recruiters werken voor grote, multinationale bedrijven en zijn verantwoordelijk voor het werven van kandidaten voor verschillende afdelingen en posities. Anderen werken voor kleinere bedrijven en kunnen zich op specifieke posities of afdelingen concentreren.

Een corporate recruiter begint meestal het wervingsproces door een vacature te schrijven die aan de behoeften van het bedrijf voldoet. Dit kan betekenen dat ze de functie-eisen en -verantwoordelijkheden definiëren, evenals de gewenste ervaring en opleiding van kandidaten. Vervolgens zal de recruiter de vacature op verschillende kanalen plaatsen, zoals op professionele netwerksites, wervingswebsites en sociale media.

Daarna zal de corporate recruiter de sollicitaties bekijken en een lijst maken van gekwalificeerde kandidaten die aan de vereisten van het bedrijf voldoen. Ze zullen vervolgens telefonische of videogesprekken voeren met de kandidaten om hun ervaring en vaardigheden te evalueren en om te bepalen of ze een goede match voor het bedrijf zijn.

Eenmaal geselecteerd, zal de corporate recruiter de kandidaat helpen bij het proces van aanname, wat kan betekenen dat ze informatie verstrekt over het bedrijf en de functie, en hulp biedt bij het invullen van aannameformulieren en het regelen van referenties.

In sommige gevallen kan een corporate recruiter ook verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van relaties met kandidaten die ze eerder hebben geworven, evenals het ontwikkelen van strategieën om toekomstige werving te vergemakkelijken.