Meteen naar de inhoud
Home » Wat is een featured snippet? 

Wat is een featured snippet? 

Een featured snippet is een speciale vorm van zoekresultaat die wordt weergegeven bovenaan de zoekpagina van Google. Het doel van een featured snippet is om gebruikers snel te voorzien van de informatie die ze zoeken, zodat ze niet hoeven te bladeren door verschillende websites om het antwoord op hun vraag te vinden.

Er zijn verschillende soorten featured snippets, afhankelijk van het type zoekvraag. Sommige featured snippets bevatten bijvoorbeeld een lijst van stappen om een bepaald doel te bereiken, terwijl andere een korte samenvatting bevatten van het antwoord op een specifieke vraag.

Een van de belangrijkste voordelen van een featured snippet is dat het de aandacht van de gebruiker trekt en de kans vergroot dat ze op jouw website klikken. Dit kan leiden tot meer verkeer en conversies voor jouw website.

Om een featured snippet te verkrijgen, moet je ervoor zorgen dat je website hoog staat in de zoekresultaten van Google voor de specifieke zoekvraag waarvoor je in aanmerking wilt komen. Google selecteert vervolgens de websites die het meest relevant zijn en geeft deze de kans om een featured snippet te verkrijgen.

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je website in aanmerking komt voor een featured snippet:

  • Zorg ervoor dat je website relevant is voor de zoekvraag waarvoor je in aanmerking wilt komen.
  • Maak gebruik van duidelijke en eenvoudige taal om het antwoord op de zoekvraag te geven.
  • Gebruik subkoppen en lijsten om de informatie op je website te structureren en gemakkelijker te lezen.
  • Maak gebruik van rich snippets om Google te laten weten wat de belangrijkste informatie op je website is.

Als je ervoor zorgt dat je website aan deze eisen voldoet, heb je een goede kans om een featured snippet te verkrijgen en zo meer bezoekers naar je website te leiden. Houd er wel rekening mee dat het verkrijgen van een featured snippet geen garantie is, aangezien Google de keuze heeft welke websites het als featured snippet weergeeft.