Meteen naar de inhoud
Home » Wat is geioniseerd water?

Wat is geioniseerd water?

Wat is geioniseerd water?

Geioniseerd water, ook wel alkaline water genoemd, is water dat een hogere pH-waarde heeft dan gewoon drinkwater. De pH-waarde van water wordt gemeten op een schaal van 0 tot 14, waarbij 7 neutraal is. Water met een pH-waarde lager dan 7 wordt zuurwater genoemd en water met een pH-waarde hoger dan 7 wordt alkalisch water genoemd. Geioniseerd water heeft een pH-waarde van 7,5 tot 9,5.

Geioniseerd water kan op verschillende manieren worden gemaakt, zoals door middel van elektrolyse of door het toevoegen van alkaline stoffen aan het water. Het proces van geioniseerd water maken kan helpen om de pH-waarde van het water te verhogen en om de hoeveelheid zuurstof in het water te verhogen.

Voordelen van geioniseerd water

Er zijn verschillende voordelen die worden geassocieerd met het drinken van geioniseerd water, zoals:

  1. Het kan helpen om de pH-waarde van het lichaam te reguleren: Ons lichaam heeft een bepaalde pH-waarde die in evenwicht moet zijn om gezond te blijven. Geioniseerd water kan helpen om de pH-waarde van het lichaam te verhogen, wat kan leiden tot een vermindering van de kans op ziekten en aandoeningen.
  2. Het kan helpen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen: Geioniseerd water kan helpen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, omdat het een hogere zuurgraad heeft dan gewoon drinkwater. Dit kan helpen om de afvoer van afvalstoffen te verbeteren en om het lichaam te reinigen.
  3. Het kan helpen om de huid te verbeteren: Sommige mensen beweren dat geioniseerd water kan helpen om de huid te verbeteren, omdat het de pH-waarde van de huid kan verhogen. Dit kan helpen om de huid te verzachten en te hydrateren, wat kan leiden tot een gezonde, stralende huid.
  4. Het kan helpen om het immuunsysteem te versterken: Geioniseerd water kan helpen om het immuunsysteem te versterken, omdat het rijk is aan antioxidanten. Antioxidanten kunnen helpen om vrije radicalen te bestrijden, wat kan leiden tot een verbeterd immuunsysteem en een vermindering van het risico op ziekten.

Geioniseerd water is dus water dat een hogere pH-waarde heeft dan gewoon drinkwater. Het wordt gemaakt door middel van elektrolyse of door het toevoegen van alkaline stoffen aan het water en kan helpen om de pH-waarde van het lichaam te reguleren, gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, de huid te verbeteren en het immuunsysteem te versterken.

Hoewel er veel voordelen worden geassocieerd met het drinken van geioniseerd water, is het belangrijk om te onthouden dat er ook enkele nadelen zijn. Zo kan geioniseerd water leiden tot een verstoring van het natuurlijke pH-evenwicht van het lichaam, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Bovendien kan geioniseerd water leiden tot een vermindering van de hoeveelheid mineralen die het lichaam binnenkrijgt, omdat het de mineralen uit het water kan verwijderen.

Daarom is het belangrijk om geioniseerd water met mate te drinken en om te overleggen met een arts of gezondheidswerker voordat je het op grote schaal gaat gebruiken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat geioniseerd water niet een wondermiddel is en dat het niet alle gezondheidsproblemen kan oplossen.