Meteen naar de inhoud
Home » Wat is keim?

Wat is keim?

Keim verf is een soort verf die speciaal is ontwikkeld om op minerale oppervlakken te worden gebruikt. Het wordt vaak gebruikt op muren van baksteen, beton of gips, maar kan ook op andere oppervlakken worden aangebracht. Keim verf heeft een aantal unieke eigenschappen die het geschikt maken voor bepaalde toepassingen.

Een van de belangrijkste eigenschappen van keim verf is dat het ademend is. Dit betekent dat het waterdamp en lucht doorlaat, wat kan helpen om vochtproblemen in huis te voorkomen. Keim verf kan ook helpen om de luchtkwaliteit in een ruimte te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen.

Verder is keim verf duurzaam en slijtvast, wat het geschikt maakt voor gebruik in ruimtes die veel worden gebruikt of op plaatsen waar de verf extra bescherming nodig heeft, zoals in kelders of badkamers. Het is ook eenvoudig aan te brengen en verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

Hoewel keim verf voornamelijk wordt gebruikt op minerale oppervlakken, kan het soms ook op houten oppervlakken worden aangebracht. Het is echter belangrijk om te onthouden dat keim verf niet geschikt is voor gebruik op niet-poreus oppervlakken, zoals glas of plastic, aangezien het niet goed zal hechten.