Meteen naar de inhoud
Home » Wat is lomi lomi massage?

Wat is lomi lomi massage?

Lomi Lomi massage is een traditionele behandeling uit Hawaï die wordt gegeven met de handen, de onderarmen en soms ook met de ellebogen. De massage is ontworpen om het hele lichaam te behandelen, met speciale aandacht voor de spieren en de gewrichten. Lomi Lomi massage streeft ernaar om het fysieke, mentale, emotionele en spirituele welzijn te verbeteren.

De naam “Lomi Lomi” betekent “massage” in de Hawaïaanse taal en de massage staat ook bekend als “de dans van de handen”. Lomi Lomi massage is een vloeiende, ritmische behandeling die gericht is op het vrijmaken van blokkades en het bevorderen van de stroom van levensenergie. De massage wordt vaak gegeven op een mat op de grond of op een massagetafel.

Lomi Lomi massage maakt gebruik van lange, vloeiende bewegingen en het masseren van verschillende delen van het lichaam tegelijk. De masseur gebruikt ook vaak knedingen, wrijvingen en klopbewegingen om de spieren te behandelen. Sommige masseurs maken ook gebruik van oliën, kruiden of andere producten om de massage te verzachten en te versterken.

Lomi Lomi massage kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van pijn en spanning in het lichaam. De massage kan ook helpen bij het verbeteren van het immuunsysteem en het verminderen van emotionele blokkades.

Lomi Lomi massage is geschikt voor mensen van alle leeftijden en kan worden aangepast aan de behoeften en wensen van de cliënt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat Lomi Lomi massage geen vervanging is voor medische behandelingen en dat het altijd aanbevolen is om een arts te raadplegen voordat je een massagebehandeling ondergaat.