Meteen naar de inhoud
Home » Wat is micellair water?

Wat is micellair water?

Wat is micellair water?

Micellair water is een reinigingsproduct dat in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Het is een waterachtige oplossing die zogenaamde micellen bevat, kleine, bolvormige deeltjes die gemaakt zijn van vette stoffen. Deze micellen hebben de eigenschap dat ze vuil en make-up kunnen opnemen, wat ervoor zorgt dat micellair water effectief is in het reinigen van de huid.

Hoe werkt micellair water?

Micellair water werkt door middel van de micellen die het bevat. Deze micellen hebben de eigenschap om vuil en make-up op te nemen, zodat ze gemakkelijk van de huid kunnen worden verwijderd. Wanneer je micellair water op een watje of een doek aanbrengt en dit op je huid gebruikt, zullen de micellen het vuil en de make-up opnemen en deze meenemen wanneer het watje of de doek wordt verwijderd.

Voordelen van micellair water

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van micellair water, zoals:

 • Het is zacht voor de huid: Micellair water is zacht voor de huid, wat ervoor zorgt dat het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid.
 • Het verwijdert efficiënt vuil en make-up: Micellair water is effectief in het verwijderen van vuil en make-up, wat ervoor zorgt dat het een goede keuze is voor mensen die hun huid grondig willen reinigen.
 • Het is gemakkelijk in gebruik: Micellair water is gemakkelijk in gebruik, omdat het alleen maar aangebracht hoeft te worden op een watje of een doek en vervolgens gewoon van de huid verwijderd hoeft te worden.
 • Het is handig om mee te nemen: Micellair water is handig om mee te nemen, omdat het verpakt is in een fles met een spuitdop, wat ervoor zorgt dat het gemakkelijk te gebruiken is onderweg.

Nadelen van micellair water

Er zijn ook enkele nadelen aan het gebruik van micellair water, zoals:

 • Het verwijdert niet alle make-up: Hoewel micellair water efficiënt is in het verwijderen van vuil en make-up, verwijdert het niet alle soorten make-up, zoals waterproof mascara. Als je waterproof mascara of andere waterdichte make-up gebruikt, is het aan te raden om een ander soort reinigingsproduct te gebruiken, zoals olie of een ander product specifiek voor het verwijderen van waterproof make-up.
 • Het kan de huid uitdrogen: Sommige mensen vinden dat micellair water hun huid uitdroogt, wat kan leiden tot een trekkerig of strak gevoel. Als je een gevoelige huid hebt, is het aan te raden om een micellair water te kiezen met een hydraterende formule of om een extra moisturizer aan te brengen na het gebruik van micellair water.
 • Het is niet geschikt voor het verwijderen van sommige soorten vuil: Hoewel micellair water efficiënt is in het verwijderen van vuil en make-up, is het niet geschikt voor het verwijderen van alle soorten vuil. Bijvoorbeeld, als je je huid hebt blootgesteld aan smog of andere vervuiling, kan het aanbevolen zijn om een ander soort reinigingsproduct te gebruiken dat specifiek is ontworpen om dit soort vuil te verwijderen.

Alternatieven voor micellair water

Als je op zoek bent naar alternatieven voor micellair water, zijn er een aantal opties die je kunt overwegen, zoals:

 • Olie: Olie is een effectief alternatief voor micellair water als het gaat om het verwijderen van waterproof make-up en het reinigen van de huid. Olie heeft de eigenschap om make-up op te lossen, zodat het gemakkelijk van de huid verwijderd kan worden. Er zijn verschillende soorten olie die geschikt zijn voor het reinigen van de huid, zoals kokosolie, arganolie en jojobaolie.
 • Mousse: Mousse is een andere optie als het gaat om het verwijderen van make-up en het reinigen van de huid. Mousse is luchtig en schuimend, wat ervoor zorgt dat het gemakkelijk te gebruiken is en niet te vettig aanvoelt op de huid.
 • Gel: Gel is een andere optie voor het reinigen van de huid. Gel heeft een wat dikkere, vochtige textuur en is effectief in het verwijderen van vuil en make-up.
 • Zeep: Zeep is een oudere optie voor het reinigen van de huid, maar het is nog steeds effectief.