Meteen naar de inhoud
Home » Wat is percale katoen?

Wat is percale katoen?

Wat is percal katoen?

Percale katoen is een dun, fijn geweven katoenweefsel dat wordt gebruikt voor het maken van lakens, beddengoed en andere textielproducten. Het kenmerkende van percale katoen is dat het een glad, zacht en stevig aanvoelt.

Percale katoen wordt gewonnen uit de bast van de katoenplant en wordt vervolgens geëxtraheerd en gesponnen tot draden. Deze draden worden vervolgens geweven tot een weefsel, dat vervolgens wordt geproduceerd tot het eindproduct, zoals lakens of een dekbedovertrek.

Voordelen van percale katoen

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van percale katoen voor het maken van beddengoed en andere textielproducten:

  • Ademend: Percale katoen is ademend en kan helpen om het beddengoed koel te houden, wat kan bijdragen aan een goede nachtrust.
  • Zacht: Percale katoen is zacht aan de huid en kan comfortabel aanvoelen op de huid.
  • Duurzaam: Percale katoen is stevig en kan lang meegaan, wat het een duurzame keuze maakt voor beddengoed en andere textielproducten.
  • Gemakkelijk te onderhouden: Percale katoen is gemakkelijk te onderhouden en kan in de wasmachine worden gewassen.

Wat is het verschil tussen percale katoen en andere soorten katoen?

Er zijn verschillende soorten katoen die worden gebruikt voor het maken van beddengoed en andere textielproducten. Het verschil tussen percale katoen en andere soorten katoen zit voornamelijk in de weeftechniek.

Percale katoen heeft een fijn, glad weefsel met een draadtelling van minimaal 180 draden per vierkante inch. Dit geeft het weefsel zijn stevigheid en zachtheid.

Andere soorten katoen, zoals sateen en flanel, hebben een andere weeftechniek en kunnen daardoor een ander gevoel hebben. Sateen heeft bijvoorbeeld een glanzend, zijdeachtig weefsel, terwijl flanel een zacht, pluizig weefsel heeft.