Meteen naar de inhoud
Home » Wat is TMA?

Wat is TMA?

Wat is TMA?

Een talent motivatie analyse (TMA) is een tool die kan worden gebruikt om het potentieel van een persoon te bepalen en om te bepalen wat de motivatoren zijn die hen helpen om te presteren op hun werk. De TMA kan worden gebruikt door werkgevers om het potentieel van kandidaten voor bepaalde posities te beoordelen, of door individuen om te helpen bij het bepalen van een loopbaanpad dat bij hun talenten en motivaties past.

De TMA begint meestal met een serie vragen die gericht zijn op het bepalen van de talenten en vaardigheden van een persoon. Dit kan bijvoorbeeld omvatten vragen over hoe goed iemand is in het werken in een team, hoe goed ze problemen kunnen oplossen, of hoe goed ze communiceren met anderen.

Daarnaast zal de TMA ook vragen bevatten over de motivatoren van een persoon. Dit kunnen dingen zijn zoals het behalen van doelen, het verdienen van geld, of het werken aan iets dat een positief effect heeft op de gemeenschap.

Eenmaal afgerond, zal de TMA een rapport produceren met een lijst van de talenten en vaardigheden van een persoon, evenals een lijst van hun motivatoren. Dit rapport kan worden gebruikt om te helpen bij het maken van beslissingen over loopbaankeuzes of om te helpen bij het ontwikkelen van begeleidingsplannen om het potentieel van een persoon te maximaliseren.

In samenvatting is een talent motivatie analyse een nuttig hulpmiddel om te helpen bij het bepalen van het potentieel en de motivatoren van een persoon, wat kan helpen bij het maken van gerichte beslissingen over loopbaankeuzes en het ontwikkelen van begeleidingsplannen.