Meteen naar de inhoud
Home » Wat kost 500 gram kibbeling?

Wat kost 500 gram kibbeling?

500 gram kibbeling is een populair gerecht in Nederland en bestaat uit kleine stukjes gefrituurde vis. Het is moeilijk om te zeggen wat het gemiddeld kost, omdat de prijs kan variëren afhankelijk van waar je het koopt en wat voor soort vis er wordt gebruikt.

In sommige gevallen kan 500 gram kibbeling zo goedkoop zijn als €5, terwijl het in andere gevallen zo duur kan zijn als €10 of meer. Dit hangt af van factoren zoals de kwaliteit van de vis, de plek waar het wordt gekocht en eventuele extra ingredienten die worden toegevoegd.

500 gram kibbeling is een hoeveelheid van ongeveer 12-15 stukjes kibbeling. Het is een populaire snack in Nederland en wordt meestal geserveerd met een salade en saus naar keuze. Het gemiddelde prijskaartje voor 500 gram kibbeling is ongeveer €8-10. Dit kan echter variëren afhankelijk van de plaats waar het wordt gekocht en de tijd van het jaar. In de zomermaanden, wanneer toeristen naar Nederland reizen, kunnen de prijzen iets hoger liggen vanwege de toegenomen vraag. Aan de andere kant, in de herfst en wintermaanden, wanneer er minder toeristen zijn, kunnen de prijzen iets lager liggen.

Wat eet je bij Kibbeling?

Als je van vis houdt, is kibbeling een heerlijk gerecht om te eten. Deze gefrituurde stukjes vis zijn lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. Maar wat kun je nou eten bij kibbeling om het gerecht helemaal af te maken?

Ten eerste is mayonaise een populair dipje bij kibbeling. De romige saus past perfect bij de knapperige visstukjes en geeft een extra smaakkick. Ook cocktail saus is een goede optie, met zijn zoete en frisse smaak.

Voor het bijgerecht kun je kiezen voor gekookte aardappelen of frietjes. Beide zijn lekker om te dippen in de saus en geven een stevigere bite dan alleen de kibbeling zelf. Ook sla is een goed idee, met wat komkommer, tomaat en eventueel wat kappertjes voor extra smaak.

Als je een gezonde variant wilt, kun je ook kiezen voor gegrilde groenten als bijgerecht. Courgette, aubergine en paprika zijn lekker om te grillen en passen goed bij de smaak van kibbeling.

Vergeet tot slot niet om een lekker drankje te serveren bij het gerecht. Een koud biertje of een glas witte wijn zijn goede keuzes om de smaak van de kibbeling te versterken.

Kortom, er zijn genoeg opties om bij kibbeling te eten. Maak het gerecht af met een lekkere dip, bijgerecht en drankje en geniet van de heerlijke smaken!

Hoe lang kan je kibbeling bewaren?

De houdbaarheid van kibbeling is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de manier waarop het is bereid, hoe het is opgeslagen en hoe lang het is blootgesteld aan hoge temperaturen. In het algemeen kan kibbeling ongeveer 2-3 dagen in de koelkast bewaard worden voordat het bederft. Dit geldt echter alleen voor kibbeling die direct na het frituren is afgekoeld en in een afgesloten container is bewaard. Als de kibbeling is blootgesteld aan hoge temperaturen of lucht, kan de houdbaarheid afnemen en kan het sneller bederven.

Om ervoor te zorgen dat je kibbeling zo lang mogelijk vers blijft, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. Ten eerste, zorg ervoor dat je de kibbeling direct na het frituren afkoelt door het op een bakplaat te leggen en het te laten afkoelen tot kamertemperatuur. Dit zorgt ervoor dat de kibbeling niet blijft koken in zijn eigen olie en dat de houdbaarheid verlengd wordt.

Daarnaast is het belangrijk om de kibbeling goed op te slaan. Plaats de kibbeling in een afgesloten container en bewaar het in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de kibbeling niet blootgesteld wordt aan lucht en andere factoren die de houdbaarheid kunnen verminderen. Als je de kibbeling langere tijd wilt bewaren, kan het ook handig zijn om het te vriezen. Zo kun je de kibbeling tot wel 6 maanden in de vriezer bewaren voordat het bederft.

In het algemeen kan kibbeling ongeveer 2-3 dagen in de koelkast bewaard worden voordat het bederft. Door de kibbeling goed af te koelen en op te slaan in een afgesloten container, kun je de houdbaarheid verlengen en ervoor zorgen dat je kibbeling zo lang mogelijk vers blijft.

Hoeveel calorieën in kibbeling?

Het exacte aantal calorieën in kibbeling kan variëren, afhankelijk van de grootte van de stukjes vis en hoe het gefrituurd is. Gemiddeld bevat een portie kibbeling ongeveer 200-250 calorieën. Dit is wel afhankelijk van hoeveel je eet en wat je erbij serveert. Het is daarom belangrijk om ook naar het totale aantal calorieën te kijken van het gehele gerecht.

Hoe maak je kibbeling?

Kibbeling is een gefrituurde snack gemaakt van kleine stukjes vis. Het wordt meestal geserveerd met een salade en saus naar keuze en is een populaire snack in Nederland. Als je zelf kibbeling wilt maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 500 gram visfilet, zoals kabeljauw, schol of koolvis
 • 1 ei
 • 1 eetlepel bloem
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • Snufje zout
 • Snufje peper
 • Olijfolie om in te frituren

Om kibbeling te maken, volg je de onderstaande stappen:

 1. Snijd de visfilet in kleine stukjes en zet deze apart.
 2. Kluts het ei in een kom en voeg de bloem, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar tot je een dik beslag hebt.
 3. Dip de stukjes vis in het beslag en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
 4. Verhit een pan met olijfolie en bak de stukjes vis aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten per kant.
 5. Haal de stukjes vis uit de pan en laat ze op een bakplaat met keukenpapier afkoelen.
 6. Serveer de kibbeling met een salade en saus naar keuze.

Met bovenstaande stappen kun je gemakkelijk zelf kibbeling maken. Dit recept is voldoende voor ongeveer 12-15 stukjes kibbeling. Geniet van je zelfgemaakte kibbeling!

Wat voor vis is kibbeling?

Kibbeling is gemaakt van kleine stukjes kabeljauw, een populair soort witvis. De stukjes vis worden gewassen, gemarineerd en gefrituurd, waardoor ze lekker knapperig en zacht van binnen worden. Sommige mensen maken ook kibbeling van andere soorten witvis, zoals heilbot of koolvis. Het is belangrijk om te weten wat voor vis er precies in de kibbeling zit, vooral als je allergisch bent voor bepaalde vissoorten.