Meteen naar de inhoud
Home » Wat kun je nog zaaien in Augustus?

Wat kun je nog zaaien in Augustus?

In augustus zijn er nog een aantal zaai- en planttijden waar je rekening mee kunt houden als je wilt zaaien. Hieronder geef ik een aantal voorbeelden van wat je in augustus kunt zaaien:

  1. Sla: Er zijn verschillende soorten sla die je in augustus kunt zaaien. Zoals bijvoorbeeld kropsla, ijsbergsla en andijvie. Sla is een snelgroeiende groente die je in augustus kunt zaaien en in oktober oogsten.
  2. Radijs: Radijs is een andere snelgroeiende groente die je in augustus kunt zaaien. Deze kleine, knapperige wortels zijn lekker in salades en zijn binnen een paar weken klaar om geoogst te worden.
  3. Paddenstoelen: Als je van paddenstoelen houdt, kun je in augustus ook paddenstoelen gaan kweken. Er zijn verschillende soorten paddenstoelen die je kunt kweken, zoals bijvoorbeeld oesterzwammen, shiitake en champignons.
  4. Koriander: Koriander is een populaire kruid die je in augustus kunt zaaien. De zaadjes zullen binnen een paar weken ontkiemen en na ongeveer 8 weken zijn de planten klaar om geoogst te worden.
  5. Venkel: Venkel is een lekkere, anijsachtige groente die je in augustus kunt zaaien. De planten zullen na ongeveer 3 maanden klaar zijn om geoogst te worden.
  6. Kool: Er zijn verschillende soorten kool die je in augustus kunt zaaien, zoals bijvoorbeeld witte kool, rode kool en spitskool. Kool is een wintergroente die je in de herfst of vroege winter kunt oogsten.

Als je in augustus zaait, is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden en de grondtemperatuur. Zoek een geschikte plek op in je tuin om te zaaien en zorg ervoor dat de grond vochtig genoeg is om de zaden te laten ontkiemen. Als je zaait in augustus, kun je ook overwegen om gebruik te maken van een kas of serre om de planten extra bescherming te bieden tegen extreme weersomstandigheden.