Meteen naar de inhoud
Home » Wat mag niet na tanden bleken 

Wat mag niet na tanden bleken 

Er zijn een aantal dingen die je beter niet kunt eten of drinken na het bleken van je tanden. Dit is omdat het bleekmiddel je tanden kan laten verkleuren of het bleekproces kan verstoren als je dit eet of drinkt voordat het bleekmiddel volledig is uitgewerkt. Hieronder geef ik een lijst met dingen die je beter niet kunt eten of drinken na het bleken van je tanden.

  1. Rode vruchten: Rode vruchten, zoals aardbeien, bessen en kersen, bevatten pigmenten die de tanden kunnen verkleuren. Probeer deze vruchten dus te vermijden in de dagen na het bleken van je tanden.
  2. Bruin voedsel: Voedsel met een donkere kleur, zoals chocolade, koffie en thee, kan ook de tanden verkleuren. Probeer deze producten dus te vermijden na het bleken van je tanden.
  3. Acidhoudende producten: Acidhoudende producten, zoals citrusvruchten, tomaat en azijn, kunnen de tanden aantasten en het bleekproces verstoren. Probeer deze producten dus te vermijden na het bleken van je tanden.
  4. Sterke kruiden: Sterke kruiden, zoals kurkuma en paprika, kunnen de tanden verkleuren. Probeer deze kruiden dus te vermijden in de dagen na het bleken van je tanden.
  5. Tabak: Roken of het gebruiken van tabak kan de tanden verkleuren en het bleekproces verstoren. Probeer dus te stoppen met roken of het gebruiken van tabak na het bleken van je tanden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het bleken van je tanden het glazuur van je tanden kan aantasten. Probeer daarom tandenborstel met zachte borstels te gebruiken en niet te hard te poetsen. Gebruik ook een tandpasta met fluoride om de tanden te helpen herstellen. Als je na het bleken van je tanden last krijgt van gevoelige tanden, kun je een tandpasta voor gevoelige tanden gebruiken om de pijn te verminderen.

Als je volgt wat je beter niet kunt eten of drinken na het bleken van je tanden, zal je tandenbleekbehandeling langer aanhouden en zullen je tanden er gezonder uitzien. Het is wel belangrijk om te onthouden dat het bleken van je tanden geen permanente oplossing is.