Meteen naar de inhoud
Home » Wat te doen tegen droge mond ’s nachts?

Wat te doen tegen droge mond ’s nachts?

Een droge mond ’s nachts kan zeer vervelend zijn en kan leiden tot moeilijkheid bij het praten, eten en zelfs ademhalen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om dit probleem te verminderen of zelfs op te lossen.

  1. Drinken voldoende water

Zorg ervoor dat u voldoende water drinkt gedurende de dag om uw mond vochtig te houden. Als u ’s nachts droge mond heeft, kunt u ook een glas water naast uw bed zetten om te drinken als u wakker wordt.

  1. Gebruik een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger kan helpen om de lucht in uw slaapkamer vochtig te houden, wat kan helpen om uw mond vochtig te houden.

  1. Slik speekselstimulerende middelen

Er zijn een aantal medicijnen en kruiden die kunnen helpen om de speekselproductie te verhogen, zoals pilocarpine en sialogogues. Raadpleeg een arts voordat u dit type medicatie gebruikt.

  1. Vermijd alcohol en cafeïne

Alcohol en cafeïne kunnen de speekselproductie verminderen en droge mond veroorzaken. Probeer deze producten te beperken of te vermijden voor het slapengaan.

  1. Gebruik een mondspoelmiddel met xylitol

Xylitol is een natuurlijk zoetmiddel dat kan helpen om de speekselproductie te verhogen en de mond vochtig te houden. Er zijn mondspoelmiddelen op de markt met xylitol als een van de hoofdbestanddelen.

  1. Probeer suikervrije kauwgom of snoepjes

Kauwgom of snoepjes kauwen kan ook helpen om de speekselproductie te verhogen en de mond vochtig te houden. Kies wel voor suikervrije opties om cariës te voorkomen.

  1. Gebruik een mondwater met fluoride

Fluoride kan helpen om de mond gezond te houden en kan ook helpen om de mond vochtig te houden. Gebruik een mondwater met fluoride voordat u naar bed gaat om de mond vochtig te houden gedurende de nacht.

  1. Slaap op uw zij

Sommige mensen hebben meer last van droge mond ’s nachts als ze op hun rug slapen. Probeer op uw zij te slapen om dit te verminderen.