Meteen naar de inhoud
Home » Wat verdient een interim directeur basisonderwijs? 

Wat verdient een interim directeur basisonderwijs? 

Een interim directeur in het basisonderwijs is een tijdelijke leidinggevende die verantwoordelijk is voor het beleid en de dagelijkse gang van zaken in een school. Deze rol wordt vaak ingevuld wanneer een school tijdelijk zonder permanente directeur zit, bijvoorbeeld tijdens een ziekte of tijdens een wervingsprocedure voor een nieuwe directeur.

Het salaris van een interim directeur in het basisonderwijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal leerlingen op de school, de grootte van de school en de ervaring en opleiding van de interim directeur. Volgens de cao basisonderwijs bedraagt het salaris voor een interim directeur met weinig ervaring en opleiding tussen de €4.000 en €5.000 bruto per maand. Voor een interim directeur met meer ervaring en opleiding kan dit oplopen tot ongeveer €6.000 bruto per maand.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit salaris een richtlijn is en dat het in de praktijk kan afwijken. Het is daarom verstandig om vooraf goede afspraken te maken over het salaris en andere arbeidsvoorwaarden met de interim directeur of het uitzendbureau dat de interim directeur aanbiedt.

Het werk als interim directeur in het basisonderwijs kan zowel uitdagend als zeer verantwoordelijk zijn. De interim directeur is verantwoordelijk voor het leiden van de school en het behalen van goede resultaten, en moet daarom goed kunnen samenwerken met het team van leraren en andere schoolmedewerkers. Het is daarom belangrijk dat een interim directeur over goede leidinggevende vaardigheden beschikt en in staat is om snel te schakelen in verschillende situaties.

Samenvattend verdient een interim directeur in het basisonderwijs tussen de €4.000 en €6.000 bruto per maand, afhankelijk van ervaring en opleiding. Het werk als interim directeur kan zowel uitdagend als verantwoordelijk zijn en vereist goede leidinggevende vaardigheden. Het is daarom belangrijk om vooraf goede afspraken te maken over het salaris en andere arbeidsvoorwaarden.