Meteen naar de inhoud
Home » Wat voor eten mag je meenemen in het vliegtuig? 

Wat voor eten mag je meenemen in het vliegtuig? 

Je mag in het algemeen eten meenemen in het vliegtuig, maar er zijn een aantal beperkingen op wat je mag meenemen. In de meeste gevallen is het toegestaan om voedsel mee te nemen dat niet vloeibaar is en dat niet snel bederft, zoals brood, koekjes, snoepjes, gedroogd fruit, noten en kaas. Vloeibare voedingsmiddelen, zoals sauzen, yoghurt en soep, moeten in containers met een capaciteit van maximaal 100 milliliter worden verpakt en in een ziplock-zak of op een andere manier worden verpakt om lekkage te voorkomen.

Houd er rekening mee dat bepaalde voedingsmiddelen misschien niet toegestaan zijn op vluchten naar bepaalde bestemmingen vanwege lokale wetgeving of beperkingen op het importeren van voedingsmiddelen. Controleer daarom altijd de regels van de luchtvaartmaatschappij of de lokale overheid voordat je voedsel meeneemt op een vlucht.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat bepaalde vloeibare voedingsmiddelen, zoals alcoholische dranken, alleen op vluchten binnen de Europese Unie en sommige andere landen mogen worden meegenomen, en dat er beperkingen zijn op hoeveel alcohol je mag meenemen. Controleer daarom altijd de regels voordat je alcohol meeneemt op een vlucht.

In het kort is het dus verstandig om van te voren over de volgende zaken na te denken:

  • Controleer de regels van de luchtvaartmaatschappij: Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben specifieke regels over wat wel en niet is toegestaan om mee te nemen aan boord, dus het is belangrijk om deze regels te bekijken voordat je voedsel meeneemt op een vlucht.
  • Overweeg de duur van de vlucht: Als je op een lange vlucht gaat, kan het handig zijn om wat voedsel mee te nemen om te eten tijdens de vlucht. Houd er echter rekening mee dat sommige voedingsmiddelen misschien niet geschikt zijn om mee te nemen op lange vluchten, zoals voedsel dat snel bederft of voedsel dat een sterke geur heeft.
  • Denk aan andere passagiers: Als je voedsel meeneemt op een vlucht, is het belangrijk om rekening te houden met de andere passagiers. Voedsel met een sterke geur kan bijvoorbeeld storend zijn voor andere passagiers, dus het is verstandig om dit soort voedsel te vermijden.
  • Neem genoeg voedsel mee: Als je op een lange vlucht gaat en voedsel meeneemt, zorg er dan voor dat je genoeg hebt om de hele vlucht door te komen. Houd er rekening mee dat je misschien niet op elk moment van de vlucht iets te eten kunt kopen, dus het is verstandig om voldoende voedsel mee te nemen om je honger te stillen.
  • Overweeg het kopen van voedsel op de luchthaven: Als je niet zeker weet wat je mee moet nemen of als je niet genoeg tijd hebt om voedsel te maken voordat je naar het vliegveld gaat, kun je ook overwegen om voedsel te kopen op de luchthaven voordat je op je vlucht stapt. Er zijn vaak verschillende winkels en restaurants op de luchthaven waar je voedsel kunt kopen dat geschikt is om mee te nemen op een vlucht.