Meteen naar de inhoud
Home » Wat zijn goede voornemens nieuwe jaar 2023? 

Wat zijn goede voornemens nieuwe jaar 2023? 

Goede voornemens voor 2023 volhouden

Goede voornemens zijn beloften die we onszelf maken om ons gedrag of leven te veranderen. Ze worden vaak gemaakt aan het begin van het nieuwe jaar, wanneer we onszelf de kans geven om op te frissen en onszelf te verbeteren. Het maken van goede voornemens kan een effectief middel zijn om onszelf te helpen om onze doelen te bereiken en ons leven te verbeteren.

Er zijn echter enkele dingen waar we rekening mee moeten houden als we goede voornemens maken. Ten eerste is het belangrijk om realistische doelen te stellen. Als we onszelf te veel opleggen, kunnen we snel ontmoedigd raken en ons voornemen opgeven. Het is beter om kleine, haalbare doelen te stellen die we gemakkelijk kunnen behalen en die ons helpen om onszelf te motiveren om door te gaan.

Daarnaast is het belangrijk om specifiek te zijn als we onze doelen bepalen. In plaats van te zeggen dat we willen afvallen, kunnen we bijvoorbeeld doelen stellen als “ik wil drie keer per week gaan hardlopen” of “ik wil elke dag een gezonde maaltijd eten”. Door specifiek te zijn, weten we precies wat we moeten doen om ons doel te bereiken en kunnen we gemakkelijker bijhouden of we op koers zijn.

Het is ook nuttig om een plan te maken om onze doelen te behalen. Dit kan helpen om ons op de juiste track te houden en ons te helpen om af te dwalen. We kunnen bijvoorbeeld een schema maken met activiteiten die we elke dag of week willen doen, of we kunnen een lijst maken met stappen die we moeten ondernemen om ons doel te bereiken.

Ten slotte is het belangrijk om onszelf te belonen als we onze doelen behalen. Dit kan ons helpen om gemotiveerd te blijven en ons doelen te blijven stellen. We kunnen bijvoorbeeld een beloning geven aan onszelf als we een bepaald aantal keren per week hebben gesport, of we kunnen onszelf trakteren op iets leuks als we een week lang gezonde maaltijden hebben gegeten.

Goede voornemens lijst 2023 – top 10 goede voornemens

  1. Afvallen of een gezonde levensstijl aanhouden: Dit kan helpen om onze gezondheid te verbeteren en ons risico op verschillende aandoeningen te verminderen.
  2. Meer bewegen: Dit kan ons helpen om fitter te worden en ons energiepeil te verhogen.
  3. Meer tijd besteden aan ontspanning en plezier: Dit kan helpen om ons stressniveau te verlagen en ons mentale welzijn te verbeteren.
  4. Geld besparen: Door geld te besparen, kunnen we onze financiën op orde houden en ons voorbereiden op toekomstige uitgaven.
  5. Meer tijd doorbrengen met vrienden en familie: Door tijd te besteden aan sociale activiteiten, kunnen we onze relaties versterken en ons verbonden voelen met anderen.
  6. Een nieuwe vaardigheid leren: Dit kan ons helpen om onze persoonlijke en professionele ontwikkeling te blijven stimuleren.
  7. Ons milieu helpen beschermen: Door bij te dragen aan het behoud van het milieu, kunnen we bijdragen aan een duurzamere toekomst voor iedereen.
  8. Meer tijd besteden aan zelfzorg: Door onszelf de tijd te geven om te rusten en te ontspannen, kunnen we ons mentale en fysieke welzijn verbeteren.
  9. Ons werkgebied opruimen en organiseren: Door ons werkgebied op te ruimen en te organiseren, kunnen we efficiënter werken en ons stressniveau verlagen.
  10. Een doel of droom verwezenlijken: Door een doel of droom te verwezenlijken, kunnen we ons persoonlijke en professionele leven uitbreiden en ons zelfvertrouwen versterken.