Meteen naar de inhoud
Home » Welke bloem voor focaccia?

Welke bloem voor focaccia?

Een populair type bloem om te gebruiken voor het maken van focaccia is Italiaanse 00-bloem. Deze bloem is fijn gemalen en heeft een hoge absorptiecapaciteit, wat betekent dat het gemakkelijk vocht kan opnemen. Dit maakt het ideaal voor het maken van focaccia, omdat het deeg zacht en luchtig kan worden zonder te veel te zijn.

Daarnaast heeft 00-bloem ook een neutrale smaak, wat betekent dat het de smaak van de andere ingrediënten in de focaccia niet overheerst. Dit is ideaal, omdat focaccia vaak wordt gegeten met een verscheidenheid aan toppings, zoals tomaat, kaas, olijven en kruiden.

Als je 00-bloem niet kunt vinden, kun je ook gebruik maken van all-purpose bloem. Dit type bloem is gemakkelijker te vinden en heeft ook een hoge absorptiecapaciteit. Het enige verschil is dat all-purpose bloem een iets steviger deeg kan produceren, dus je moet ervoor zorgen dat je genoeg vocht toevoegt om het zacht en luchtig te houden.

Ten slotte is het ook mogelijk om tarwebloem te gebruiken voor het maken van focaccia. Tarwebloem heeft een lichtere textuur dan 00- of all-purpose bloem en kan helpen om het deeg luchtiger te maken. Het kan echter ook een iets bitterder resultaat geven, dus je moet misschien wat extra kruiden toevoegen om de smaak te compenseren.