Meteen naar de inhoud
Home » Welke iPhone past bij mij?

Welke iPhone past bij mij?

Welke iPhone past bij mij test

De iPhone is een reeks van smartphones ontwikkeld en geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Apple. De iPhone is sinds 2007 op de markt en heeft sindsdien vele verbeterde en geüpdatete versies uitgebracht. Het is een van de meest populaire smartphones ter wereld en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, innovatieve functies en kwalitatief hoogwaardige hardware. De iPhone wordt geleverd met het besturingssysteem iOS, dat speciaal door Apple is ontwikkeld voor de iPhone. Dit besturingssysteem biedt toegang tot talloze apps en services die de iPhone nog aantrekkelijker maken voor gebruikers.

Welke iPhones zijn er?

Er zijn verschillende iPhone-modellen op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken en functies. Hieronder worden de belangrijkste modellen beschreven:

 1. iPhone 12: Dit is het nieuwste iPhone-model en werd in oktober 2020 geïntroduceerd. Het is voorzien van een 6,1-inch Super Retina XDR-display en is voorzien van de A14 Bionic-chip, waardoor het een snelle en krachtige prestatie levert. De iPhone 12 heeft ook 5G-ondersteuning, wat betekent dat je met dit toestel profiteert van de snelste mobiele internetverbindingen.
 2. iPhone 12 Pro: Dit is een meer geavanceerde versie van de iPhone 12 en is voorzien van een 6,1-inch Super Retina XDR-display en de A14 Bionic-chip. Het verschilt van de iPhone 12 met zijn drie camera’s op de achterkant (waaronder een LiDAR-scanner), professionele videomogelijkheden en een hogere opslagcapaciteit.
 3. iPhone 12 Pro Max: Dit is het topmodel van de iPhone 12-serie en is voorzien van een 6,7-inch Super Retina XDR-display en de A14 Bionic-chip. Het verschilt van de iPhone 12 Pro met zijn grotere schermformaat, professionele videomogelijkheden en een hogere opslagcapaciteit.

iPhone vs Android toestellen

De iPhone en Android zijn de twee populairste besturingssystemen voor smartphones. De iPhone wordt gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Apple en wordt geleverd met het besturingssysteem iOS. Android, aan de andere kant, wordt gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Google en wordt geleverd met het besturingssysteem Android.

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de iPhone en Android-telefoons. Ten eerste zijn iPhones exclusief verkrijgbaar bij Apple en zijn er geen andere fabrikanten die iPhones maken. Android-telefoons daarentegen worden gemaakt door verschillende fabrikanten, waaronder Samsung, Huawei en Motorola.

Ten tweede zijn iPhones vaak duurder dan Android-telefoons. Dit komt omdat iPhones zijn gemaakt met hoogwaardige materialen en kenmerken zich door hun hoge kwaliteit en vlotte prestaties. Android-telefoons daarentegen zijn vaak goedkoper en bieden verschillende prijsklassen en specificaties.

Ten derde is het app-ecosysteem van de iPhone en Android verschillend. De iPhone heeft toegang tot de App Store van Apple, waar gebruikers apps kunnen downloaden die speciaal zijn ontwikkeld voor het iOS-besturingssysteem. Android-telefoons daarentegen hebben toegang tot de Google Play Store, waar gebruikers apps kunnen downloaden die zijn ontwikkeld voor het Android-besturingssysteem.

Tot slot zijn er ook verschillen in de gebruiksvriendelijkheid en personalisatie-opties tussen de iPhone en Android. iPhones zijn bekend om hun eenvoudige en intuïtieve gebruiksvriendelijkheid, terwijl Android-telefoons meer aanpasbare opties hebben voor gebruikers die graag hun telefoon aanpassen naar hun persoonlijke voorkeuren.

De man achter de iPhone

De man achter de iPhone is Steve Jobs, co-oprichter van Apple. Jobs was een Amerikaans ondernemer en uitvinder die bekend stond om zijn rol bij het oprichten van Apple en het ontwikkelen van de iPhone.

Jobs werd geboren in 1955 in San Francisco, Californië. Hij groeide op in de Silicon Valley en studeerde af aan de Reed College in Portland, Oregon. In 1976 richtte Jobs samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne Apple op, en in 1984 presenteerde hij de Macintosh, de eerste personal computer met een gebruiksvriendelijk besturingssysteem.

In de jaren daarna bleef Jobs bij Apple en leidde hij het bedrijf naar vele succesvolle productlanceringen, waaronder de iPod, de iPhone en de iPad. Jobs was bekend om zijn visie op technologie en zijn passie voor het creëren van gebruiksvriendelijke en innovatieve producten.

In 2011 overleed Jobs op 56-jarige leeftijd aan complicaties veroorzaakt door een langdurige ziekte. Hoewel hij niet meer bij ons is, zal zijn bijdrage aan de technologiewereld altijd worden herinnerd en geëerd.

Hoe zet je hoofdletters uit iPhone?

Als je wilt voorkomen dat je iPhone automatisch hoofdletters invoert tijdens het typen, kun je dit eenvoudig doen door de automatische hoofdlettersfunctie uit te schakelen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld in kleine letters wilt typen of als je niet wilt dat je iPhone hoofdletters invoert op verkeerde momenten.

Om de automatische hoofdlettersfunctie uit te schakelen op je iPhone, volg je de onderstaande stappen:

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone. Dit is het tandwieltje-icoon op je startscherm.
 2. Scroll naar beneden en tik op ‘Toetsenbord’.
 3. Zoek onder de lijst met opties de optie ‘Automatisch hoofdletters’.
 4. Zet de schakelaar naast deze optie naar ‘Uit’ om de automatische hoofdlettersfunctie uit te schakelen.

Vanaf nu zal je iPhone geen hoofdletters meer automatisch invoeren tijdens het typen. Als je toch een hoofdletter wilt invoeren, kun je dit handmatig doen door op de Shift-knop te drukken voordat je de letter typt.

Houd er rekening mee dat het uitschakelen van de automatische hoofdlettersfunctie alleen van toepassing is op de standaard toetsenbord-app op je iPhone. Als je een andere toetsenbord-app gebruikt, zoals Google Keyboard of SwiftKey, zul je de automatische hoofdlettersfunctie daar apart moeten uitschakelen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de betreffende toetsenbord-app.

Hoe verander je de naam van je iPhone?

Je kunt de naam van je iPhone veranderen als je wilt dat deze anders wordt weergegeven op andere apparaten of als je gewoon wilt dat de naam van je iPhone bij jouw persoonlijke stijl en voorkeuren past. Het veranderen van de naam van je iPhone is eenvoudig en kan handig zijn als je bijvoorbeeld meerdere iPhones hebt of als je je iPhone wilt delen met andere gebruikers.

Om de naam van je iPhone te veranderen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone. Dit is het tandwieltje-icoon op je startscherm.
 2. Scroll naar beneden en tik op ‘Algemeen’.
 3. Tik vervolgens op ‘Info’.
 4. Zoek onder de lijst met informatie over je iPhone de optie ‘Naam’.
 5. Tik op deze optie en voer de nieuwe naam in die je wilt gebruiken voor je iPhone.
 6. Tik op ‘Done’ om de nieuwe naam op te slaan.

Vanaf nu zal de nieuwe naam van je iPhone worden weergegeven op andere apparaten die zijn verbonden met je iPhone, zoals je computer of smart home-apparaten.