Meteen naar de inhoud
Home » Welke wijk verblijven in Valencia? 

Welke wijk verblijven in Valencia? 

Valencia is de derde grootste stad van Spanje en heeft een rijk cultureel erfgoed en veel te bieden voor bezoekers. De stad is opgedeeld in verschillende wijken, elk met hun eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden. In dit blog zullen we kort de belangrijkste wijken van Valencia bespreken.

Historisch centrum: El Carmen

El Carmen is de oude stad van Valencia en is een van de populairste toeristische wijken van de stad. Hier vind je de kathedraal van Valencia, het Central Market en het Colón-marktplein. El Carmen is ook bekend om zijn smalle straatjes met kleurrijke huizen en boetiekjes. Dit is de perfecte plek om te genieten van de Spaanse cultuur en te proeven van de lokale keuken.

Moderne wijk: Ciutat Vella

Ciutat Vella is de moderne wijk van Valencia en omvat verschillende buurten, waaronder El Mercat en Russafa. Dit is een levendige wijk met veel restaurants, bars en clubs. Ciutat Vella is ook de thuisbasis van het Oceanografic, het grootste aquarium van Europa.

Strandwijk: Malvarrosa

Malvarrosa is de belangrijkste strandwijk van Valencia en ligt aan de Middellandse Zee. Hier vind je een prachtig zandstrand en een boulevard met veel restaurants en terrassen. In de zomer is dit de perfecte plek om te genieten van de zon en het strandleven.

Wijk met parken: Camins al Grau

Camins al Grau is een rustige wijk met veel parken en groen. Hier vind je ook de Universiteit van Valencia en het wetenschappelijk en technologisch park van de stad. Dit is een ideale wijk voor degenen die op zoek zijn naar rust en natuur in de stad.

Wijk met musea: Patraix

Patraix is een wijk met veel musea en culturele bezienswaardigheden. Hier vind je onder andere het IVAM (Instituto Valenciano de Arte Moderno), het Museo de Bellas Artes en het Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias González Martí. Dit is de perfecte plek voor liefhebbers van kunst en cultuur.

Andere wijken

er zijn nog meer wijken in Valencia die de moeite waard zijn om te verkennen:

  • El Pla del Real: Dit is een levendige wijk met veel winkels en restaurants. Hier vind je ook het park Jardines del Real en het stadion Mestalla, het thuisstadion van de voetbalclub Valencia CF.
  • Benimaclet: Benimaclet is een wijk met veel studenten en jonge mensen. Dit is de perfecte plek om te genieten van het nachtleven van Valencia, met veel bars en clubs.
  • El Grau: El Grau is een wijk aan de haven van Valencia met een prachtig strand en een levendig uitgaansleven. Hier vind je ook het Oceanografic en het wetenschappelijk en technologisch park van de stad.
  • El Cabanyal: El Cabanyal is een wijk met een rijk cultureel erfgoed en veel kleurrijke huizen. Dit is de perfecte plek om te wandelen en de lokale cultuur te proeven.
  • El Poblats Maritim: El Poblats Maritim is een wijk aan de kust met veel appartementencomplexen en hotels. Dit is de perfecte plek om te genieten van het strandleven en te ontspannen.
  • El Botánico: El Botánico is een wijk met veel parken en groen, waaronder het Jardín del Turia, een lange tuin langs de rivier. Dit is de perfecte plek om te genieten van de natuur in de stad.